Davinson Sánchez
Davinson Sánchez - © Pro Shots

"Sánchez is bij Ajax de meest complete verdediger"

23 oktober 2016
Eric Botteghin en Davinson Sánchez zijn defensieve rotsen in de branding bij Feyenoord en Ajax. Jan Everse speelde voor beide clubs en geniet van de Braziliaan en Colombiaan.

Hoe beoordeel jij tot nu toe het seizoen van Botteghin, met wie je bij Zwolle werkte?
"Eric presteert echt uitstekend. Met maar drie tegengoals voor Feyenoord is het onmogelijk om ontevreden te zijn. Hij is rustig aan de bal, knapt veel werk voor anderen op en ook voetballend vind ik hem prima. Soms is er wel eens wat kritiek op zijn snelheid en wendbaarheid, maar dat weet hij goed te camoufleren."

En wat vind je van Sánchez?
"Sánchez is een absolute winnaar, dat zie je meteen. Hij heeft eigenlijk alles wat een moderne verdediger nodig heeft. Hij is sterk in de duels, snel, wendbaar, durft te voetballen en beschikt over de nodige flair. Soms nog wel iets te gretig, bijvoorbeeld bij het uitstappen, maar dat heeft met ervaring te maken. Ajax gaat nog veel plezier beleven aan deze jongen."

Had je verwacht dat Botteghin het zo ver zou schoppen?
"Ik leg altijd de lat hoog, dus Botteghin bij Feyenoord had ik in onze gezamenlijke tijd niet aan zien komen. Wel dat hij nog een of meerdere stappen zou gaan maken, maar de top in Nederland is een ander verhaal. Hij was 19 jaar toen hij in Zwolle arriveerde, daarna is hij zich lang blijven doorontwikkelen. Eric leeft voor het voetbal, een echte prof. Het is mooi om te zien dat hij in Rotterdam op z'n plek is en bewijst dat hij het niveau aankan."

Is Sánchez wat Ajax nodig had?
"Bij Ajax ontbeerden ze een echte verdediger. Het was allemaal een beetje lief. Sánchez is een echte hoor. De meest complete van allemaal. Hij ziet er uit als iemand van 28, maar is pas 20. Als ik hem moet vergelijken met Eric op die leeftijd dan is Sánchez al een stuk verder."

Waar ligt zijn plafond?
"In potentie is het een jongen die door kan groeien naar de Europese top, maar dat is afhankelijk van zoveel factoren. Tot nu toe laat hij geweldige dingen zien en dat is best knap als je bedenkt dat hij nog maar net in Nederland is. Dat hij zich zo snel aanpast, zegt misschien ook wel iets over zijn karakter. Hij gaat nog stappen maken, waarschijnlijk hele grote."

En hoe zit dat met Botteghin?
"Die zit al zo'n beetje aan z’n plafond. Via Zwolle, NAC en Groningen is hij uiteindelijk bij Feyenoord beland en ik denk dat er niet zoveel rek meer in zit, ook als je kijkt naar zijn leeftijd (29, red.). Misschien zou hij nog een paar jaartjes in Engeland kunnen spelen."

"In onze tijd bij Zwolle kwamen regelmatig mensen uit Italië en Duitsland naar hem kijken, maar er was altijd twijfel. Nu is hij ouder en veel constanter. Bij Feyenoord is hij momenteel de beste verdediger en dat vind ik knap. Botteghin is een klasbak." (FOX Sports)

Fuchs langer bij de Foxes

21 oktober 2016
Fuchs langer bij de Foxes
Leicester City heeft Christian Fuchs langer aan zich gebonden. De Oostenrijker ondertekende vrijdag een nieuwe verbintenis, tot de zomer van...

Gerelateerd

Stand

Team G P D
1 ADO Den Haag 0 0 0
2 AZ 0 0 0
3 Ajax 0 0 0
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
6 FC Twente 0 0 0
7 FC Utrecht 0 0 0
8 Feyenoord 0 0 0
9 Fortuna Sittard 0 0 0
10 Heracles Almelo 0 0 0
11 PEC Zwolle 0 0 0
12 PSV 0 0 0
13 RKC Waalwijk 0 0 0
14 Sparta Rotterdam 0 0 0
15 VVV-Venlo 0 0 0
16 Vitesse 0 0 0
17 Willem II 0 0 0
18 sc Heerenveen 0 0 0