Met zeven treffers in evenzoveel wedstrijden voert Anthony Modeste momenteel de topscorerslijst in de Bundesliga aan. De spits is een van de pijlers van het verrassend presterende 1. FC Köln.

Het grote geld uit China lonkte afgelopen zomer, maar de 28-jarige Fransman besloot om af te zien van het gigantische aanbod.

Modeste en zijn gezin voelen zich thuis in Duitsland, ook vanwege de uitstekende medische begeleiding voor zijn zoontje, die een voedselallergie heeft.

Na acht clubs in acht jaar tijd lijkt het erop dat Modeste in Keulen eindelijk rust heeft gevonden. Hij tekende begin juli bij tot medio 2021 en werd daarmee grootverdiener in de Domstad.

Een terechte beloning voor de man die symbool staat voor de opmars van 1. FC Köln. Vorig seizoen al ingezet met een uiteindelijke negende plaats, met vijftien treffers van Modeste.

Artistiek
Dit seizoen staat de teller al op zeven, waarbij zijn artistieke goal tegen Bayern München het meest in het oog sprong.

De kracht van de huidige nummer twee op de ranglijst is het collectief. Trainer Peter Stöger speelt daarin een belangrijke rol. Sinds de promotie in 2014 transformeerde de Oostenrijker Effzeh in een stabiele Bundesliga-club.

Na het aanblijven van sterkhouders als Jonas Hector, Timo Horn én Modeste bouwt Stöger verder aan zijn elftal, dat al twaalf competitiewedstrijden op rij ongeslagen is en samen met Bayern München de minst gepasseerde defensie heeft.

Europees voetbal
Zolang Modeste blijft scoren, lijkt plaatsing voor Europees voetbal niet eens zo’n gekke gedachte. In 1997 deed 1. FC Köln mee aan de toenmalige Intertoto Cup, daarna pendelden Die Geissböcke jarenlang tussen tweede en hoogste niveau.

De fans dromen hardop na moeilijke tijden en dragen Modeste op handen. Vorig seizoen kende hij een doelpuntendip in oktober, november en december.

Als de aanvaller daarmee af kan rekenen en Stöger zijn team nog meer kan doorontwikkelen, dan zou 1. FC Köln zomaar de verrassing van het seizoen kunnen worden. (FOX Sports)