FC Barcelona heeft zaterdagmiddag ternauwernood de uitwedstrijd tegen Valencia gewonnen. Lionel Messi benutte diep in blessuretijd een penalty: 2-3.

In een harde wedstrijd opende de Argentijn ook al de score. Onder luid protest van de Valencia-spelers, die vonden dat Luis Suárez bij het schot van Messi hinderlijk buitenspel stond.

Na rust kwam de thuisploeg op stoom. Uitgerekend Barcelona-huurling Munir El Haddadi scoorde (1-1). Rodrigo zorgde voor 2-1 nadat de Portugees Nani met een bekeken lobje voorgaf.

Suárez bracht beide ploegen na een uur spelen weer op gelijke hoogte. In blessuretijd mocht Messi aanleggen vanaf elf meter en Barcelona naar een voorlopig eerste plaats in de competitie schieten.

Projectiel
Bij het vieren van de benutte strafschop werd Neymar, die zijn 100e competitiewedstrijd voor Barcelona speelde, op zijn hoofd geraakt door een projectiel uit het publiek.

Zware blessure Andrés Iniesta
Barcelona-middenvelder Andrés Iniesta moest na een kwartier al per brancard het veld verlaten na een charge van Enzo Pérez en liep een ogenschijnlijk zware blessure aan zijn knieband op.

De Catalanen, die negentien punten uit negen duels hebben, moeten nu afwachten wat de Madrileense clubs zondag doen. Zowel Atlético als Real heeft achttien punten en een duel minder gespeeld.

Atlético gaat op bezoek bij nummer vier Sevilla en Real speelt in eigen stadion tegen Athletic Bilbao, dat zesde staat. (FOX Sports/ANP)