Veel strijd tijdens de derby in Nijmegen.
Veel strijd tijdens de derby in Nijmegen. - © Pro Shots

N.E.C. in de slotfase naast Vitesse

23 oktober 2016
De Gelderse derby tussen N.E.C. en Vitesse is in een 1-1 gelijkspel geëindigd. De Nijmegenaren wisten in de slotfase een punt af te dwingen.

Na wat stekeligheden vooraf, zoals afgelopen nacht het afsteken van rotjes op de stoep van Vitesse-doelman Eloy Room, kon het vuurwerk op het veld beginnen.

Beide ploegen toonden van meet af aan veel inzet, maar grote kansen vielen er niet te noteren. Wel was er geel voor Janio Bikel na een harde charge op Marvelous Nakamba.

Dat veranderde na zo’n 25 minuten spelen toen Julian von Haacke namens de thuisploeg vrije doortocht kreeg richting het doel van Vitesse.

Het schot van de Duitser werd gepareerd door Room, die zich ondanks een verstoorde nachtrust klaarwakker presenteerde.

Vlak voor rust profiteerde Vitesse van defensieve wanorde bij de Nijmegenaren en kon uitgerekend Navarone Foor de 0-1 aantekenen. Op aangeven van Ricky van Wolfswinkel bleef de ex-N.E.C.'er oog-in-oog met Joris Delle uiterst koel.    

Miniem verschil
Lewis Baker liet vervolgens na om de 0-2 binnen te schieten en daardoor bleef het minieme verschil vanaf de tweede helft op het bord staan.

Na rust veranderde daar lange tijd niets in. Het meest noemenswaardig was een opstootje waarbij Guram Kashia en Dario Dumic geel kregen.

Ook het korte tijd stilleggen van het duel door scheidsrechter Pol van Boekel na het gooien van voorwerpen op het veld door N.E.C.-fans bleek een smetje op de derby.

In de hectische slotfase slaagde de ploeg van trainer Peter Hyballa er toch nog in om de gelijkmaker te forceren. Room liet zich verrassen na een kopbal van Dario Dumic waarbij Taiwo Awoniyi ook een rol speelde.

In blessuretijd werd een treffer van Lewis Baker terecht afgekeurd wegens buitenspel, waardoor de verhitte strijd onbeslist eindigde. (FOX Sports)