De haperende doelpuntenproductie van Luuk de Jong zorgt ervoor dat PSV stevig leunt op zijn middenvelders. Van spelers als Bart Ramselaar wordt verwacht dat zij de goals verzorgen.

De Jong is dit Eredivisie-seizoen vaker aangever dan afmaker. Met de door Ramselaar afgeronde steekpass tegen Sparta Rotterdam (1-0 zege) staat het aantal assists op vier, tegenover drie doelpunten.

"De Jong zit echt in een mindere fase", constateert Kenneth Perez in Dit was het Weekend. "Hij heeft veel minder goals gemaakt dan vorig jaar rond dit tijdstip. Dan zal het van andere mensen moeten komen, moet je het zoeken in de middenvelders die het gaan doen."

Mooi chippie
Zoals dus Ramselaar, die voor de tweede keer dit seizoen de score opende in een Eredivisie-wedstrijd van PSV. Vaker dan elke andere PSV'er.

"Die pass was echt mooi", aldus Perez over de assist van De Jong. "Een van de weinige goede dingen van Luuk de Jong. Ramselaar die effe wacht tot de keeper ligt en dan stift-ie hem zo er overheen. Een mooi chippie."

Box-to-box
De zomeraanwinst was in zijn eerste zes competitiewedstrijden voor PSV direct betrokken bij drie goals (twee goals, één assist), slechts één minder dan Marco van Ginkel in zíjn eerste zes duels.

Van Ginkel eindigde op acht goals in een half seizoen. Volgens John de Wolf moet Ramselaar er in een hele jaargang elf kunnen maken, mits Phillip Cocu hem het vertrouwen blijft geven. 

"Dat mag je van hem eisen, ja. Hij heeft bij FC Utrecht bewezen dat het een box-to-box-speler is." (FOX Sports)