Kasper Dolberg (links) met Jan-Arie van der Heijden
Kasper Dolberg (links) met Jan-Arie van der Heijden - © Pro Shots

"Kasper Dolberg heeft iets speciaals, een geweldige speler"

24 oktober 2016
Kasper Dolberg lijkt hard op weg een wereldtopper te worden. De jongeling maakte indruk door in de Klassieker op de been te blijven en met een fraaie actie de score te openen.

"Hij is heel erg beweeglijk, heel onvoorspelbaar", probeerde John de Wolf in Dit was het Weekend in woorden te vatten wat de Ajax-spits zo goed maakt.

"Hij handelt heel snel en heeft een fantastische loopactie. Dolberg is gewoon een hele goede spits. Zeker op zijn leeftijd. Onberekenbaar, moeilijk om tegen te spelen", aldus De Wolf.

In de tang
Het Feyenoord-centrum bestaande uit Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden had Dolberg lang in de tang, in het treffen dat onbeslist eindigde (1-1).

Het Braziliaans-Nederlandse duo sneed de weg naar de 19-jarige Deen kundig af, getuige de tien onderscheppingen van Botteghin.

Toch slaagde Dolberg er dus in te scoren. Met Ajax’ eerste schot op doel - en dus ook dat van de Scandinaviër zelf - liet hij doelman Brad Jones kansloos en bezorgde hij Feyenoord zijn duizendste tegengoal in thuiswedstrijden in de Eredivisie.

John Steen Olsen
In Dolbergs thuisland Denemarken was Ajax-scout John Steen Olsen - ook de ontdekker van ene Zlatan Ibrahimovic en Christian Eriksen - een van de weinigen die de huidige, stormachtige ontwikkeling van de tiener aan zag komen.

"De mensen die ik gesproken heb, hadden niet iets van: Dat is 'm", aldus Kenneth Perez. "Hij speelde ook veel aan de buitenkant. Maar hij is niet voor niks door Ajax gehaald. Hij heeft wel iets speciaals."

"Hij is 19 en houdt zich in De Klassieker, een beladen wedstrijd waarin op het scherp van de snede wordt gespeeld, makkelijk staande", vervolgde Perez, zelf 24-voudig Deens international. "Hij wordt niet gek en sneeuwt niet onder. En hij leeft voor goals. Een geweldige speler." (FOX Sports)