Voor Nick Marsman was het een weekend met een gouden randje. De keeper van FC Twente hield tegen Go Ahead Eagles voor eerst in twaalf Eredivisie-wedstrijden de nul.

De titelstrijd was vorig seizoen nog verre van beslist toen de Tukkers met Marsman in het doel met 2-0 wonnen van Excelsior.

Een prima, reguliere zege die destijds, op 20 april, paste bij het opgeleefde Twente. Maar op dat moment wist niemand dat het een tamelijk unieke gebeurtenis zou zijn.

Clean sheet
De term clean sheet bleek daarna tijden niet in het Twentse woordenboek voor te komen. Dagen, weken, maanden verstreken voordat de nul weer een feit was. Een reeks die dus twaalf duels duurde en bijna een half jaar omvatte.

Zaterdag, tegen de Eagles, was het dan eindelijk zover. Eindelijk sloot Marsman, die in die buitenaards slechte serie alle duels van begin tot eind speelde, weer een wedstrijd af zonder tegengoals.

Bingo
Het geheim van de nul van Marsman? Een paar prima reddingen. Een aantal pogingen van Go Ahead die naast en over gingen. En misschien wel zijn alternatieve wedstrijdvoorbereiding. Marsman schoof woensdag namelijk aan bij de kidsclub van FC Twente.

Samen met teamgenoot Hidde ter Avest leidde hij, jawel, de bingo. Het mooiste getal voor Marsman kwam een paar dagen later dus uit de koker: de 0.  (FOX Sports)