Zo’n 1000 supporters reizen hoofdklasser Jodan Boys vanuit Gouda achterna voor het KNVB Bekerduel met Go Ahead Eagles. Assistent-trainer Michiel Sol heeft een verleden in Deventer.

Wat was jouw eerste gedachte toen de loting bekend werd?
“Terugkeren bij mijn oude club, waar ik tussen 1999 en 2002 drie seizoenen heb gespeeld. Ik ben heel benieuwd hoe het er allemaal uitziet, want ik ben sinds mijn vertrek nooit meer bij Go Ahead Eagles geweest.”

Hoe kijk je terug op je jaren in Deventer?
“We hadden een aardig elftal met jongens als John Stegeman, Hendrie Krüzen, Dick Kooijman, Dick Schreuder en Jan Kromkamp. Toch waren het voor Go Ahead anonieme jaren in de Eerste Divisie. Voor mij persoonlijk viel het allemaal ook tegen. Ik kwam van Excelsior, waar ik als centrale verdediger een goed niveau haalde. Maar in Deventer was de klik er nooit. Heel jammer.”

Wat staat je desondanks nog het meeste bij uit die tijd?
“De wedstrijden tegen Zwolle waren altijd wel speciaal. De IJsselderby in een volle Adelaarshorst, dat was een enorm spektakel. Het karakteristieke stadion is natuurlijk uniek, met de ligging en de tribunes kort op het veld. De sfeer tijdens die duels, geweldig om mee te maken.”

En nu keer je terug als assistent-trainer van Jodan Boys, gesteund door liefst 1000 fans.
“Voor ons is het bekertoernooi nu al geslaagd. Je loot na de knappe zege bij HHC Hardenberg een Eredivisieclub en vervolgens krijg je het voor elkaar dat er zoveel mensen meegaan. Die massale steun is prachtig en een stimulans voor spelers en staf. Het wordt een unieke belevenis.” (FOX Sports)