Bij Borussia Mönchengladbach is er dit seizoen nauwelijks tijd om op adem te komen. De hogere belasting baart zorgen.

Het was niet voor niets dat trainer André Schubert op de afsluitende persconferentie voor het bekerduel met VfB Stuttgart van vanavond het onderwerp aanstipte.

“We zijn het seizoen vroeg gestart vanwege de kwalificatie voor de Champions League. Veel spelers zijn ook op pad geweest voor interlands. En nu hebben we vier duels in elf dagen. Dan is de limiet op een gegeven moment bereikt.”

Net als afgelopen zaterdag tegen Bayern München moet Schubert in de DFB-Pokal onder anderen Thorgan Hazard, Raffael, Andreas Christensen en Ibrahima Traoré missen. Het kwartet is nog niet fit.

Tiende plek
Na het 2-0 verlies in Beieren is Gladbach pas terug te vinden op de tiende plaats in de Bundesliga en dat is vooralsnog teleurstellend. Maar wel enigszins verklaarbaar gezien de overvolle agenda.

Schubert hoor je niet klagen over deelname aan de Champions League, al kost het zijn ploeg behoorlijk veel kracht.

En daar komt ook de DFB-Pokal bij. Tegen Stuttgart is de favorietenrol uiteraard voor Gladbach. Winst is noodzakelijk om de stemming positief te houden.

Want met achtereenvolgens Eintracht Frankfurt, Celtic, Hertha BSC, 1. FC Köln, Manchester City, Hoffenheim, Borussia Dortmund en FC Barcelona als tegenstanders wacht daarna een loodzwaar programma. (FOX Sports)