De aanklager betaald voetbal laat weten geen onderzoek te starten naar het incident tijdens De Klassieker rondom Michiel Kramer.

De 27-jarige aanvaller van Feyenoord zou Ajax-doelman André Onana na de gelijkmaker van Dirk Kuijt (1-1) hebben geraakt met zijn been, maar volgens de aanklager zat er geen opzet in het spel.

“Aan de hand van de beschikbare televisiebeelden is de aanklager van oordeel dat geen sprake is van een zeer zware overtreding op basis waarvan een vooronderzoek gestart kan worden”, zo valt te lezen op de KNVB-website.

Reputatie
Vorig jaar moest Kramer, die tijdens een wedstrijd nog nooit rood kreeg, wel vrezen voor een lange schorsing na een vermeende elleboogstoot tegen De Graafschap-speler Ted van de Pavert. De huisjurist van de Rotterdamse club, Joris van Benthem, wist de aanvaller vrij te pleiten.

In 2013 werd Kramer wel gestraft op basis van televisiebeelden na een overtreding op Jasper Cillessen. De Rotterdammer gaf de Ajax-doelman een elleboogstoot. Hij kreeg vier wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk. (FOX Sports)