IJsselmeervogels en Koninklijke HFC dromen al stiekem van een plek bij de laatste zestien in de KNVB Beker. Bij de Haarlemmers vervult Carlos Opoku een opvallende rol.

Hoe groot is het besef dat jullie ver kunnen komen in het bekertoernooi?
“Heel groot natuurlijk, maar dat zal ook voor IJsselmeervogels gelden. Het is een mooi affiche, met veel publiek langs de lijn. Zij spelen weliswaar een niveau lager, maar het verschil tussen beide ploegen zal klein zijn. Wij hebben ons strijdplan klaar en gaan er alles aan doen om de volgende ronde te bereiken.”

Wat is de kracht van Koninklijke HFC?
“Het collectief. Er is eigenlijk niet één speler die erboven uitsteekt. In de Tweede Divisie is het voor ons aanpoten. We kunnen niet wedijveren met de topploegen die over meer budget beschikken. Tegen Jong AZ kregen we een pak rammel (5-1, red.), maar verder zijn we nooit weggespeeld. Met een beetje geluk hadden we iets meer punten gehad.”

Jij bent clubtopscorer, terwijl je centraal in de verdediging staat. Hoe kan dat?
“Ik heb persoonlijk wél dat beetje geluk gehad. Van de zes treffers kwamen er drie vanaf de stip, twee uit standaardsituaties en één uit een voorzet. Penalty’s zijn mijn specialiteit. In officiële duels heb ik nog nooit gemist. Als het nodig is zal ik tegen IJsselmeervogels zeker achter de bal gaan staan.”

Jij kwam in 2010 naar Haarlem. Toen speelde HFC nog in de tweede klasse.
“Er waren slechts enkelen die destijds geloofden dat HFC op hoog niveau zou kunnen spelen. Bij mijn komst heb ik aangegeven dat doel ook te willen bereiken en kijk eens waar we nu staan. De hele club heeft in de afgelopen jaren grote stappen gemaakt en dat vind ik ontzettend knap. Hopelijk kunnen we vanavond een nieuwe hoofdstuk aan die bloeiperiode toevoegen.” (FOX Sports)  

Gerelateerd