Danny Holla bekert vanavond met PEC Zwolle tegen zijn ex-club VVV-Venlo. Hij vocht begin vorig jaar nog onderlinge duels uit met Mesut Özil in de FA Cup.

“Een van de mooiste wedstrijden die ik heb gespeeld”, zo herinnert Holla zich het treffen van Brighton & Hove Albion met Arsenal in januari 2015.

Dik 30.000 fans bevolkten de tribunes in de Engelse kuststad en de middenvelder stond 90 minuten lang tegenover de Europese top. “Dan merk je meteen dat alles sneller gaat, met veel positiewisselingen. Özil was een klasse apart, maar ook Aaron Ramsey en Tomás Rosicky kwam ik tegen. Dan word je behoorlijk op de proef gesteld.”

Ontbonden
Holla en Brighton verloren met een acceptabele 2-3, meer zat er simpelweg niet in. Na een trainerswisseling kwam hij vervolgens nauwelijks meer in actie en uiteindelijk werd twee maanden terug zijn contract in goed overleg ontbonden.

PEC Zwolle zocht versterking na de zware blessure van Rick Dekker en hapte toe, mede ingegeven door het verleden van trainer Ron Jans en Holla bij FC Groningen.

“Ik ben blij dat ik weer elke week kan spelen. Het moment waarop ik kwam was lastig, aangezien het team niet draaide. We pakken de laatste weken eindelijk punten en dan merk je meteen dat het vertrouwen toeneemt. De laatste plaats hebben we inmiddels verlaten en hopelijk kunnen we weer naar boven kijken.”

Bijzonder
Voor Holla is het duel van vanavond met VVV-Venlo bijzonder, want hij kwam in het seizoen 2011/2012 een half jaar op huurbasis uit voor de Limburgers.

“Degradatievoetbal. Een aparte ervaring, maar ik heb er heel veel van geleerd. In de finale van de play-offs versloegen we Helmond Sport over twee wedstrijden. Uit wonnen we met 1-2, waarbij we een 1-0 achterstand wegwerkten. Met een vrije trap stond ik aan de basis van de gelijkmaker en vlak voor tijd maakte ik zelfs de winnende goal.”

Holla eiste in de return opnieuw de hoofdrol op. “Ik scoorde heel vroeg in de wedstrijd de 1-0 en dan denk je dat het wel goed zit, maar we gaven het bijna helemaal weg door twee doelpunten te incasseren. In de tweede helft benutte ik een penalty en dat bleek uiteindelijk beslissend voor lijfsbehoud. Ik heb bij VVV fantastische momenten beleefd en kijk met veel plezier op die periode terug.”

Verhalen
De 28-jarige Holla kwam persoonlijk nooit verder dan de kwartfinale van de KNVB Beker. Bij winst op VVV lonkt een herhaling van die prestatie of misschien wel meer. “Ik heb bij PEC de verhalen gehoord van de jongens die de finales hebben meegemaakt, vooral die tegen Ajax. Dat wil je zelf natuurlijk ook graag meemaken. Laat het dit seizoen dan maar weer gebeuren.” (FOX Sports)

Pelle van Amersfoort geopereerd

26 oktober 2016
Pelle van Amersfoort geopereerd
Pelle van Amersfoort is bij sc Heerenveen enige tijd uit de roulatie. De twintigjarige middenvelder van de Friese club heeft woensdag een blindedarmoperatie...