Ajax heeft met speels gemak Kozakken Boys uit het KNVB bekertoernooi gekegeld. Op Sportpark De Zwaaier in Werkendam werd het 1-6.

Peter Bosz koos voor elf andere namen ten opzichte van De Klassieker tegen Feyenoord. Onder meer Abdelhak Nouri, Anwar El Ghazi en Mateo Cassierra kregen een kans van de trainer van Ajax.

Zo startte de Amsterdammers aan een makkelijk bekeravondje met de gemiddelde leeftijd van 21 jaar en 211 dagen. ‘Bekerdoelman’ Diederik Boer krikte met zijn leeftijd van 36 jaar het gemiddelde nog wat omhoog.

Kozakken Boys-doelman Nils den Hartog hield 24 minuten lang zijn doel schoon, waarna hij binnen een kwartier vier keer moest vissen. Cassierra (2 keer), El Ghazi en Vaclav Cerny schoten de bekerdroom van de tweede divisionist al voor rust aan diggelen.

Debutanten
In de tweede helft gunde Bosz Pelle Clement en Carel Eiting hun debuut in de hoofdmacht van Ajax. Na vijf minuten maakte Clement de vijfde Amsterdamse treffer.

De twintigjarige aanvaller raakte vlak daarna met een beken schot de lat, maar vlak voor tijd tikte hij simpel zijn tweede van de avond binnen. Hij is de eerste Ajacied die twee keer scoort bij zijn debuut sinds Jairo Riedewald in 2013.

Raily Ignacio werd de held bij het thuispubliek. Hij maakte net daarvoor de eretreffer voor Kozakken Boys.

Ondanks dat Nouri niet op het scorebord kwam, kreeg het negentien jarig talent regelmatig het publiek op de banken. De behendige middenvelder was goed voor drie assists. (FOX Sports)