Nathan maakte op fraaie wijze de 4-1
Nathan maakte op fraaie wijze de 4-1 - © Pro Shots

Vitesse pas laat langs RKC Waalwijk

26 oktober 2016
Vitesse is met moeite doorgedrongen tot de achtste finale van de KNVB Beker. In eigen huis werd RKC Waalwijk met 4-1 verslagen.

De Arnhemmers kwamen na twintig minuten op voorsprong tegen de nummer zeven uit de Jupiler League. Zhang Yuning maakte zijn eerste goal in Arnhemse dienst.

De Waalwijkers waren niet van plan om zich in te graven in het Gelredome en maakte uit een vrije trap de gelijkmaker. Roel van de Sande zag Pieter Langedijk helemaal vrij staan. De middenvelder schoof de bal langs doelman Eloy Room.

Vitesse stelde dankzij een benutte strafschop van Lewis Baker en doelpunten van Marvelous Nakamba en Nathan orde op zaken.

Mühren weer AZ-held in matig duel
AZ had het ook moeilijk in de tweede ronde van het KNVB bekertoernooi. In eigen huis werd FC Emmen met slechts 1-0 aan de kant gezet.

Robert Mühren maakte de enige treffer voor de ploeg van John van den Brom. Het is zijn tweede in het toernooi.

Pegels in het Polman Stadion
Heracles Almelo had geen kind aan VV Una. In het eigen Polman Stadion was het genieten geblazen. Het werd 5-0 voor de ploeg van John Stegeman.

Samuel Armenteros beëindigde de Veldhovense bekerdroom al snel met twee treffers. Brandley Kuwas, Joey Pelupessy en Brahim Darri maakten het doelpuntenfestijn in Almelo compleet.

Grot van grote waarde bij IJsselmeervogels
IJsselmeervogels is de derde amateurclub die doorgedrongen is tot de achtste finales van het KNVB bekertoernooi. In eigen huis was de ploeg met 3-1 te sterk voor de Koninklijke HFC.

Sherwin Grot was met twee treffers van grote waarde. Koninklijke rook nog even aan de verlenging toen Jacob Noordmans de 2-1 maakte. Daarvoor maakte Ali Akla een fraai doelpunt voor IJsselmeervogels. (FOX Sports)