Met een veredeld B-elftal heeft Borussia Dortmund zich, met de nodige moeite, ten koste van 1. FC Union Berlin geplaatst voor de achtste finales van de DFB-Pokal.

Dortmund, met Mario Götze, Sokratis, Emre Mor en Gonzalo Castro in de basis, kwam na negentig minuten niet verder dan 1-1 tegen de nummer twee van de Tweede Bundesliga. 

De Bundesliga-club had een eigen doelpunt van Michael Parensen nodig om in de eerste helft op voorsprong te komen. Tien minuten voor tijd kwam Union Berlin op gelijke hoogte via Steven Skrzybski. Na een doelpuntloze verlenging waren penalty's noodzakelijk. 

In de strafschoppenreeks stond doelman Roman Weidenfeller op. Hij keerde twee penalty's en zag één inzet op de lat belanden. Bij Dortmund waren Ousmane Dembélé, Matthias Ginter en Mario Götze wel succesvol, waardoor de ​Schwarzgelben ​zich voor de laatste zestien plaatsen.

Hannover 96 en FC Köln zegevieren
Hannover 96 won met ruime cijfers van Fortuna Düsseldorf (6-1) en FC Köln kreeg Hoffenheim pas na verlenging op de knieën. Anthony Modeste zorgde voor de winnende 2-1. 

FCA Walldorf stunt tegen Darmstadt
Het kleine FC Astoria Walldorf heeft voor een gigantische stunt gezorgd door SV Darmstadt uit te schakelen. De club, uitkomend in de ​Regionalliga ​(het vierde niveau in Duitsland), was met 1-0 te sterk. (FOX Sports)