Jake Arrieta
Jake Arrieta - © ANP

Chicago Cubs trekt stand gelijk in World Series

27 oktober 2016
Chicago Cubs heeft de stand in de World Series tegen Cleveland Indians in evenwicht gebracht. De ploeg uit Illinois won woensdagnacht de tweede wedstrijd van de best-of-seven-serie met 1-5.

Voor de Cubs was het de eerste zege in een seizoensfinale sinds 1945. De laatste keer dat The Lovable Losers de titel grepen dateert alweer uit 1908.

Chicago was vastbesloten om de 6-0 nederlaag in het eerste duel van een dag eerder snel te vergeten. Anthony Rizzo sloeg meteen in het eerste deel van de openingsinning Kris Bryant over de thuisplaat voor een 0-1 voorsprong.

Jake Arrieta
Het was vervolgens de beurt aan pitcher Jake Arrieta om de gevaarlijke slagploeg van de Indians het zwijgen op te leggen. De 30-jarige ace stelde de meegereisde fans niet teleur en stond zelfs geen enkele slag toe tijdens zijn eerste 5.1 innings op de heuvel.

Op het moment dat Arrieta even later in dezelfde inning werd vervangen stond er al een 1-5 voorsprong op de borden. Kyle Schwarber tekende voor twee binnengeslagen punten, terwijl Ben Zobrist eveneens succesvol was. Het vijfde punt volgde na een vrije loop van Addison Russell met de honken vol.

Hoewel de World Series nu naar Chicago reist voor de volgende drie wedstrijden, zegt de 1-1 tussenstand nog weinig. Van de 57 keer dat de finale na twee wedstrijden gelijk stond, won de winnaar van Game 2 de World Series 29 keer. In de laatste tien keer is dit slechts twee keer voorgekomen. (FOX Sports)

Game 3 van de World Series tussen Chicago Cubs en Cleveland Indians zie je in de nacht van vrijdag op zaterdag om 01.30 uur op FOX Sports 2 en 4