Bekerwedstrijd tussen West Ham en Chelsea loopt uit de hand
Bekerwedstrijd tussen West Ham en Chelsea loopt uit de hand - © Pro Shots

Bekerwedstrijd tussen West Ham en Chelsea loopt uit de hand

27 oktober 2016
Rellen in voetbalstadions in Engeland komen niet vaak meer voor, maar woensdag ging het bij West Ham United tegen Chelsea in de League Cup (2-1) voor het eerst sinds tijden weer eens mis.

In de slotfase van die wedstrijd tussen de twee clubs uit Londen vlogen stoelen en plastic flessen door de lucht. Honderden supporters raakten na afloop slaags met de oproerpolitie.

Onacceptabel
West Ham United heeft aangegeven dat de betrokken supporters een levenslange schorsing tegemoet kunnen zien. “Het is onacceptabel dat dit soort dingen gebeuren”, zei trainer Slaven Bilic van West Ham United. Om problemen tijdens de beladen ontmoeting te voorkomen was een alcoholverbod van kracht.

Het was niet de eerste keer dit seizoen dat het mis ging bij een wedstrijd van West Ham United, dat Upton Park heeft verruild voor het olympische stadion. Op 1 oktober werden tijdens de wedstrijd tegen Middlesbrough vier supporters gearresteerd. 23 fans van de Londense club zijn dit gehele seizoen, vanwege gewelddadigheden, niet welkom bij West Ham United.

Veiligheidsmaatregelen
Vanwege de gewelddadige geschiedenis tussen de twee clubs, had Chelsea vooraf al gevraagd om extra veiligheidsmaatregelen. Meer dan duizend stewards waren ingezet in het stadion waar 60.000 mensen in kunnen.

De wedstrijd in het London Stadium werd beslist door treffers van Cheikhou Kouyaté en Edimilson Fernandes. Het tegendoelpunt van Gary Cahill viel pas diep in de blessuretijd. (FOX Sports/ANP)

AS Roma moet Florenzi lang missen

27 oktober 2016
AS Roma moet Florenzi lang missen
AS Roma moet het voorlopig doen zonder Alessandro Florenzi. De middenvelder heeft woensdag tijdens de competitiewedstrijd bij Sassuolo de voorste...