Youness Mokhtar (links) wordt bejubeld na zijn 2-0
Youness Mokhtar (links) wordt bejubeld na zijn 2-0 - © Pro Shots

PEC trekt stijgende lijn door in KNVB Beker

27 oktober 2016
PEC Zwolle wist de goede vorm van de laatste weken ook in de KNVB Beker door te trekken. VVV-Venlo kwam goed weg met een 2-1 nederlaag.

De dramatische seizoensstart - vijf nederlagen en twee remises in de eerste zeven Eredivisie-wedstrijden - vervaagt steeds meer in het Zwolse geheugen. De Blauwvingers wonnen tegen VVV voor de derde keer in de laatste vier duels, nummer vier werd gelijkgespeeld. 

PEC liet voor rust bovendien duidelijk zien welke van de twee ploegen actief is op het hoogste niveau. De Zwollenaren hielden VVV ver van het doel - het eerste balcontact van de Venlonaren in de vijandelijke zestien kwam pas in de 43e minuut - en creëerden zelf aardige kansen.

Kingsley Ehizibue
Na een half uur zette Kingsley Ehizibue het Zwolse overwicht om in een treffer. De rechtsbuiten schoof van net buiten de zestien binnen: 1-0.

VVV leek kort na rust even te mogen hopen op een wederopstanding toen Joey Sleegers de paal raakte, maar nog geen anderhalve minuut later lag de 2-0 erin. Een voorzet van Ehizibue belandde voor de voeten van Youness Mokhtar die hard uithaalde.

Een slotoffensiefje leverde de bezoekers nog wel de 2-1 op - een fraaie lob van Sleegers - maar de verdiende zege van PEC hield stand.

IJsselderby
De ploeg van Ron Jans kende daarmee een geslaagde generale repetitie voor de belangrijkste wedstrijd van het jaar: de IJsselderby tegen aartsrivaal Go Ahead Eagles, zondagmiddag in Zwolle. (FOX Sports)