Soms volgt een duel precies het gedroomde script. De immer beladen IJsselderby tussen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles (3-1) werd beslist door Mustafa Saymak, geboren en getogen in Deventer.

De PEC-middenvelder bleef in aanloop naar de clash met de grote rivaal maar even weg bij zijn ouders, die nog altijd in Deventer wonen.

Die voorzichtigheid niet meer olie op het vuur te gooien dan noodzakelijk, beperkte zich echter tot buiten de lijnen, zo bleek in Zwolle.

Na een klein uur ontving Saymak de bal van Bart Schenkeveld, op een meter of 25 van het vijandelijke doel. Om vervolgens verwoestend uit te halen met zijn linker: 2-1.

Droomstart PEC
De afstandsknal van Saymak was de derde van vier fraaie treffers in de derby. Queensy Menig gaf al vroeg in de wedstrijd het startsein met een mooie lob over Theo Zwarthoed, na een lange pass van achteruit (1-0).

Op het moment dat het schot van Menig de lijn passeerde stonden er exact 68 seconden op de stadionklok, waarmee de gelegenheidsspits de boeken in gaat als de snelste doelpuntenmaker ooit in een IJsselderby op het hoogste niveau.

De 1-1 van Sander Fischer was ook om in te lijsten. De verdediger was kort voor rust trefzeker met een volley uit de draai.
 
Slotakkoord Holla
Nadat Saymak vervolgens de mooiste treffer van de middag voor zijn rekening had genomen, verzorgde Danny Holla het slotakkoord.

De middenvelder mocht aanleggen voor een vrije trap, nadat Fischer de doorgebroken Anass Achahbar onreglementair afstopte en rood kreeg. Holla schilderde de bal vervolgens in de bovenhoek, Zwarthoed kon er alleen maar naar kijken: 3-1. (FOX Sports)