Dominika Cibulkova
Dominika Cibulkova - © ANP

Cibulkova verrast Kerber in eindstrijd WTA Finals

30 oktober 2016
Dominika Cibulkova heeft zondag de finale van de WTA Finals in Singapore op haar naam geschreven.

De Slowaakse nummer acht van de wereld won met overmacht van de Duitse Angelique Kerber. De torenhoge favoriete en aanvoerster van de wereldranglijst was niet opgewassen tegen de sterk spelende Cibulkova: 3-6, 4-6.

Het was voor het eerst dat de Slowaakse zich voor de Finals geplaatst had. De 27-jarige Cibulkova bleek uiteindelijk de sterkste van de acht beste tennissters van het seizoen en onttroonde de Poolse titelverdedigster Agnieszka Radwanska.

Cibulkova is de zesde vrouw die het evenement als debutante op haar naam schrijft. Chris Evert (1972), Evonne Goolagong (1974), Serena Williams (2001), Maria Sharapova (2004) en Petra Kvitová (2011) gingen haar voor.

“Er zijn geen woorden om te beschrijven hoe ik me nu voel”, zei Cibulkova na afloop van de partij. “Het is het mooiste moment uit mijn leven. In de eerste twee wedstrijden van het toernooi was mijn spel overwegend goed, maar speelde ik af en toe ook een beetje ongelukkig. Nu viel alles samen en had ik het geluk aan mijn zijde.” (FOX Sports/ANP)