Goudhaantje Robert Mühren slaat weer toe namens AZ.
Goudhaantje Robert Mühren slaat weer toe namens AZ. - © Pro Shots

Supersub Mühren schiet AZ pal voor tijd naar zege

30 oktober 2016
Net als in het bekerduel met Emmen heeft Robert Mühren de hoofdrol opgeëist bij AZ. De supersub velde in de slotfase ADO Den Haag met een treffer: 0-1.

De afgelopen weken liep het niet bepaald gesmeerd bij beide ploegen. AZ wachtte sinds vier duels op een competitiezege, ADO haalde slechts een punt uit de laatste zes wedstrijden.

De afwezigheid van onder anderen Ron Vlaar, Ridgeciano Haps (AZ), Aaron Meijers en Ruben Schaken (ADO Den Haag) bleek een aderlating voor trainers John van den Brom en Zeljko Petrovic.

Broos
Het broze vertrouwen was in de eerste helft duidelijk terug te zien. De amusementswaarde liet duidelijk te wensen over. Slechts een vrije trap van Derrick Luckassen zorgde voor enige opwinding. ADO-doelman Ernestas Setkus keerde de bal op schitterende wijze.

Na rust kon het eigenlijk alleen maar beter gaan. De start van het tweede bedrijf was bemoedigend, met een kopbal van Mike Havenaar richting het doel van Sergio Rochet. De Uruguayaan pareerde knap.

Van den Brom stuurde Robert Mühren en Muamer Tankovic de dug-out uit om warm te lopen. Vooral eerstgenoemde zit dicht tegen een basisplaats aan na goals tegen Vitesse (twee keer) en FC Emmen (beker).

Mühren
Het niveau daalde en de wedstrijd schreeuwde om nieuwe, verse krachten. Mühren kwam halverwege de tweede helft voor Iliass Bel Hassani.

Het zo gewenste effect bleef aanvankelijk uit. Luckassen kwam uit een corner nog enigszins dicht bij de 0-1, maar de middenvelder mikte de bal over. Een inzet van Mühren miste kracht, Mattias Johansson stuitte op Setkus. ADO stelde daar helemaal niets tegenover.

De thuisploeg leek zich dan ook in de handen te mogen knijpen met het doelpuntloze gelijkspel. Maar pal voor tijd was daar dan toch supersub Mühren die een voorzet van Alireza Jahanbakhsh verzilverde: 0-1.

Een opsteker voor AZ dat komende week in de Europa League voor z’n laatste kans vecht tegen Maccabi Tel Aviv. Bij ADO wordt de crisis alsmaar groter. Volgende week wacht Willem II. (FOX Sports)