Max Verstappen.
Max Verstappen. - © ANP

Verstappen eindigt na tijdstraf als vijfde in Mexico

30 oktober 2016
Max Verstappen leek zondag voor de zevende keer dit seizoen op het podium te eindigen in de Formule 1.

De Limburger reed in de Grote Prijs van Mexico naar de derde plaats in zijn Red Bull. De Limburger kreeg echter direct na de finish een tijdstraf van vijf seconden, waadoor hij in de klassering terugviel naar de vijfde plaats.

Verstappen was in de slotronden in een heftige strijd verwikkeld met de Duitser Sebastian Vettel. Hij kon de snellere Ferrari niet van zich afhouden, maar door af te snijden via het gras bleef de Nederlander toch voor Vettel.

De Duitser was woedend en schreeuwde door de boordradio dat Verstappen zijn derde plek moest afstaan aan hem, maar de negentienjarige weigerde.

Belachelijk
De wedstrijdleiding wees kort na de finish Verstappen toch terug. "Belachelijk'', noemde hij het besluit van de wedstrijdleiding op Ziggo Sport.

"Ik deed het goed, want ik hinderde hem niet. Wat hij daarna deed bij Daniel Ricciardo, was gewoon dom. Hij week wel van zijn lijn.''

Verstappen refereerde ook aan de hectiek vlak na de start, toen hij vanaf de derde plek meteen de aanval opende op de Mercedessen van Lewis Hamilton en Nico Rosberg.

"Zij gaan daar ook allebei van de baan af in de eerste bocht en winnen veel meer terrein. Het is ongelooflijk dat ik hiervoor word bestraft. Het team is nu verhaal aan het halen bij de stewards'', wist hij. (ANP)