Ferdi Kadioglu
Ferdi Kadioglu - © FOXSports.NL

Seedorf, Wijnaldum en…Kadioglu

31 oktober 2016
N.E.C.-middenvelder Ferdi Kadioglu heeft dankzij zijn doelpunt tegen FC Utrecht een plek veroverd in de geschiedenisboeken van de Eredivisie.

Slechts zeven spelers waren jonger dan de jeugdige Gelderlander op het moment dat zij hun eerste goal op het hoogste niveau maakten. 

Veni, Vidi, Ferdi. Zo ging het zondagmiddag met Kadioglu. In de rust kwam de teenager in het veld voor Reagy Ofusu, waarna hij zeventien minuten later de meegereisde Nijmeegse fans in de Galgenwaard in vuur en vlam zette en de 1-1 maakte.

Jongst scorende N.E.C’er
Kadioglu, opvallend genoeg geboren in Arnhem, werd met zijn zeventien jaar en 23 dagen de jongst scorende N.E.C.’er in de competitie. In de Eredivisie staat hij dus achtste. Precies achter fijne namen als Georginio Wijnaldum en Clarence Seedorf.

Seedorf was zelfs nog zestien jaar toen hij, in maart 1993 tegen Vitesse, namens Ajax scoorde. Dat geldt ook voor de koploper in dit klassement.

Het record staat namelijk al 56 jaar op naam van Wim Kras. Als aanvaller van FC Volendam sloeg hij op 15 mei 1960 toe tegen MVV. Op dat moment was hij exact zestien jaar en honderd dagen jong. (FOX Sports)