Jay Cutler
Jay Cutler - © ANP

Cutler viert rentree bij Chicago Bears met verrassende zege

1 november 2016
Jay Cutler heeft zijn criticasters voor even het zwijgen opgelegd. De quarterback van Chicago Bears loodste zijn ploeg maandagnacht naar een verrassende 20-10 zege op Minnesota Vikings.

Voor Cutler was het de eerste wedstrijd sinds hij medio september zijn rechterduim blesseerde. Brian Hoyer, die de honneurs sindsdien waarnam, werd door menigeen als een betere optie voor de rest van het seizoen gezien. Hij brak echter vorige week zijn arm tijdens de nederlaag bij Green Bay Packers.

Underdog
De underdog uit Chicago had tegen het favoriete Minnesota halverwege al een 13-3 voorsprong genomen dankzij twee fieldgoals van Connor Barth en een touchdown van rookie Jordan Howard.

In het derde kwart gooide Cutler de wedstrijd in het slot met een touchdown-pass op Alshon Jeffery. De quarterback was uiteindelijk succesvol met twintig van zijn 31 pogingen en tekende in totaal voor 252 yards.

Ondanks de tweede zege van het seizoen bivakkeren de Bears nog altijd op de laatste plaats in de NFC North (2-6). De Vikings hebben in dezelfde divisie de koppositie in handen met vijf overwinningen en twee nederlagen. (FOX Sports)