Miroslav Klose is definitief gestopt als profvoetballer. De 38-jarige topscorer aller tijden van het Duits elftal is als stagiair toegevoegd aan de staf van bondscoach Joachim Löw.

Zijn laatste club was Lazio Roma, waar hij afgelopen zomer vertrok.

“Bij het nationale elftal heb ik mijn grootste successen gevierd. Die tijd was heerlijk en onvergetelijk. Daarom keer ik graag terug. In de afgelopen maanden is bij mij het idee gegroeid dat ik op het veld wil blijven, maar wel in een andere rol, namelijk die van trainer”, zei Klose.

“Ik ben er zeker van dat we van zijn aanwezigheid kunnen profiteren”, zei bondscoach Löw. “Met zijn inzicht en ervaring kan ik me hem goed als trainer voorstellen. Op weg daar naartoe willen we hem graag helpen.”

Stagetraject
Klose maakt bij de interlands van 11 november tegen San Marino en 15 november tegen Italië voor het eerst deel uit van de staf. De spits gaat bij de Duitse bond DFB een stagetraject doorlopen met als doel trainer te worden.

Hij wordt per direct opgenomen in de staf van het Duits elftal en krijgt ook taken Jong Duitsland. Klose gaat zich vooral inzetten als spitsentrainer.

Na het behalen van de wereldtitel in 2014 in Brazilië nam Klose afscheid van de Mannschaft. Met 71 doelpunten in 137 interlands is hij recordhouder in Duitsland. (FOX Sports/ANP)