Premier Theresa May van Engeland heeft het verbod van de FIFA op het dragen van armbanden met de traditionele klaprozen tijdens de interland tussen Engeland en Schotland ‘schandalig’ genoemd.

“Voordat ze ons vertellen wat wij moeten doen, moeten ze jolly well eerst hun eigen zaakjes op orde hebben”, brieste May tegenover de BBC. “Onze spelers willen hun respect betuigen aan degenen die hun leven hebben gegeven voor onze veiligheid. Ik vind absoluut dat dit hun goed recht is.”

Engeland en Schotland treffen elkaar in de WK-kwalificatiereeks op 11 november, in Groot-Brittannië bekend als Remembrance Day. Op deze dag worden de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog en alle oorlogen sindsdien herdacht.

Het traditionele symbool op de herdenkingsdag is de klaproos. De FIFA houdt echter vast aan het standpunt dat teams geen politieke, religieuze of commerciële leuzen op hun shirts mogen hebben.

Engeland gaat met zeven punten uit drie duels aan de leiding in groep F. Schotland staat met vier punten op de vierde plaats in de poule. (FOX Sports)

Gerelateerd