Fans van het Nederlands elftal
Fans van het Nederlands elftal - © Pro Shots

Tik op vingers voor KNVB na papieren vliegtuigjes

3 november 2016
De KNVB heeft een waarschuwing van de FIFA gekregen voor op het veld gegooide papieren vliegtuigjes tijdens Nederland - Frankrijk.

De tuchtcommissie van de wereldvoetbalbond had het druk, want er werden ook geldboetes uitgedeeld aan tien landen voor incidenten tijdens andere wedstrijden in de WK-kwalificatie.

De hoogste boetes gingen naar Albanië en Kroatië, die allebei 50.000 Zwitserse franc (ruim 46.000 euro) moeten overmaken naar Zürich. Ook Kosovo, Brazilië, Paraguay, Estland, Oekraïne, Chili en Argentinië kregen boetes, uiteenlopend van 28.000 tot 14.000 euro.

In alle gevallen gaat het om misdragingen van supporters op de tribune. Zo werden discriminerende dingen geroepen en in Iran vond een religieuze manifestatie plaats tijdens een WK-kwalificatiewedstrijd. De FIFA staat dat niet toe en beboette Iran met zo'n 42.000 euro.

De KNVB kreeg een tik op de vingers. FIFA-officials constateerden dat fans van het Nederlands elftal de regels overtraden tijdens de verloren WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk. Ze gooiden papieren vliegtuigjes op het veld. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd