Matt Ryan (2)
Matt Ryan (2) - © ANP

Atlanta Falcons neemt revanche op Tampa Bay Buccaneers

4 november 2016
Atlanta Falcons heeft zich op bezoek bij Tampa Bay Buccaneers gerevancheerd voor de nederlaag tijdens de seizoensouverture.

De koploper in de NFC South (6-3) boekte een 28-43 overwinning op de nummer drie uit de divisie. De Falcons leden een van hun drie nederlagen op de openingsdag van de jaargang in eigen huis tegen The Bucs.

De ploeg uit Florida hield gedurende de openingsfase van het duel gelijke tred met de bezoekers. Dankzij twee touchdowns van Mike Evans kwamen de Buccaneers halverwege het tweede kwart zelfs op een 14-13 voorsprong.

Indrukwekkend antwoord
De Falcons hadden met vier touchdowns op rij echter een indrukwekkend antwoord in petto. Taylor Gabriel, Patrick DiMarco, Julio Jones en Austin Hooper draaiden met hun maximale scores de achterstand om in een 14-40 voorsprong.

Tampa Bay gaf de score een ietwat dragelijker aanblik met twee touchdowns in de slotfase, maar verder lieten de Falcons het niet komen.

MVP-kandidaat
Matt Ryan liet opnieuw zien waarom hij nu al wordt gezien als een van de kanshebbers voor de verkiezing van Most Valuable Player (MVP) van het seizoen. De Atlanta-quarterback besloot de wedstrijd met 344 yards en vier touchdown-passes achter zijn naam.

De Buccaneers liepen naast de nederlaag nog meer schade op. Wide receiver Evans verliet de wedstrijd met een hersenschudding, terwijl quarterback Jameis Winston de kleedkamer opzocht met een knieblessure. De kwetsuur van de laatste lijkt echter mee te vallen. (FOX Sports)