Hertha BSC heeft ook zijn vijfde thuisduel van het seizoen gewonnen. Dankzij een gouden dag van Salomon Kalou werd het 3-0 tegen Borussia Mönchengladbach.

De voormalige aanvaller van Feyenoord stond tot vanavond nog droog en had pas honderd minuten gespeeld in de competitie. Door droeve familieomstandigheden miste hij het grootste deel van de wedstrijden van zijn team.

De topscorer van de voorbereiding van Hertha toonde vrijdag aan dat hij nog altijd kan schitteren. Met een rake kopbal en een lepe intikker tekende hij na een dik half uur voor een 2-0 tussenstand.

Uitvallen Hermann en Kramer
Borussia Mönchengladbach bewees ondertussen dat het in de hoek zit waar de klappen vallen. Vlak na de 2-0 viel middenvelder Patrick Hermann uit. Volgens de eerste berichten zou hij een ernstige enkelblessure hebben opgelopen. 

Niet veel later moest ook steunpilaar Christoph Kramer het veld ruimen, met tweemaal geel. In ondertal kon ‘BMG’ het vijfde puntenverlies op rij niet voorkomen. Bovendien scoorden Die Fohlen tijdens deze duels geen enkele keer.

Zout in de wond
In de slotfase strooide Kalou nog wat zout in de gapende wond van de bezoekers, door de eindstand op 3-0 te bepalen. Hertha, dat thuis nog geen punt verspeelde, staat voorlopig derde. De Berlijners kunnen dit weekend nog wel worden ingehaald door Hoffenheim en 1. FC Köln.

Gladbach, dat nog wel in de Champions League actief is, bezet een grauwe elfde plaats. (FOX Sports)

 

Gerelateerd

Stand