Virgil van Dijk is erg blij met zijn goal tegen Inter
Virgil van Dijk is erg blij met zijn goal tegen Inter - © Pro Shots

"Van Dijk heeft alles om een van de beste verdedigers te worden"

5 november 2016
De UEFA ruimde een plekje in het Elftal van de Week in voor Virgil van Dijk en nu steekt ook zijn trainer Claude Puel de loftrompet af over de 25-jarige mandekker.

"Ik denk dat Virgil alle kwaliteiten heeft om een van de beste verdedigers ter wereld te worden", wond de Fransman, die de scepter zwaait bij Southampton, er geen doekjes om.

'Tactisch verbeterd'
"Het spel is anders dan vorig jaar", legde Puel het verschil uit in wat Ronald Koeman vorig seizoen van Van Dijk verlangde en wat de Franse coach nu van de mandekker wil zien.

"Vorig jaar kon Virgil sterk werk verrichten door achterin te blijven hangen. Maar nu is het anders, soms moet hij met vijftig tot zestig meter in zijn rug verdedigen. Dat is nieuw en moeilijk, want het is gevoelsmatig lastig om zoveel ruimte achter je te moeten laten. Maar ik zie graag een hoog niveau en Virgil kan nog steeds progressie boeken."

Dat ziet Puel bij Van Dijk. "Virgil heeft zich tactisch verbeterd en is fantastisch in de duels. Ik vind dat hij de ambitie moet hebben om een grote speler te worden en een van de beste centrale verdedigers ter wereld. Ik verwacht daar geen problemen mee."

Oranje
Van Dijk stond ook in het team van de week van de Europa League, dat de UEFA na iedere speelronde bekendmaakt. De Nederlander, opgeroepen door bondscoach Danny Blind voor de interlands tegen België en Luxemburg, trof donderdag doel voor Southampton tegen Internazionale en had daarmee een groot aandeel in de overwinning (2-1). (FOX Sports)

Gerelateerd