Radja Nainggolan
Radja Nainggolan - © Pro Shots

Teleurgestelde Nainggolan: Ik had tegen Nederland willen spelen

5 november 2016
Radja Nainggolan had graag tegen Nederland gespeeld, maar de Belgische bondscoach Roberto Martínez selecteerde de middenvelder niet omdat hij 'niet fit' zou zijn.

De Rode Duivel ontkent dat zaterdag in Het Nieuwsblad. "Ik ben wel fit. Tegen Bosnië en Gibraltar begin oktober was ik niet fit. Maar nu belde de bondscoach met de melding dat hij me nog niet fit genoeg vindt."

"Dat vind ik vreemd en dat heb ik hem ook gezegd", ging Nainggolan verder. "De laatste vier wedstrijden heb ik gewoon gespeeld met AS Roma. En donderdag (tegen Austria Wien, in de Europa League, red) scoorde ik zelfs nog."

Boeten?
België speelt komende week vriendschappelijk tegen Oranje en in de WK-kwalificatie tegen Estland. Nainggolan: "Dit is echt een teleurstelling. Dat ik tegen Estland niet zou spelen, vond ik niet erg. Maar ik had wel gehoopt om tegen Nederland op het veld te staan. Zeker aangezien Steven Defour en Moussa Dembélé geblesseerd zijn of net terug zijn uit blessure."

Belgische media speculeren dat Martínez Nainggolan laat boeten, omdat de speler begin oktober afzegde voor het duel met Bosnië. De middenvelder speelde toen wel een vriendschappelijke wedstrijd met AS Roma.

"Ik had twee dagen voor de interland testen ondergaan in Italië, waaruit bleek dat ik niet fit was", zeg Nainggolan daar nu over. "Daarom weigerde ik naar België te komen om nog eens medische testen te ondergaan." (FOX Sports)

Gerelateerd