Roda JC is weer even verlost van de laatste plaats. Na het gelijkspel van de Limburgers (0-0) tegen PEC Zwolle, belandt de rode lantaarn minstens voor een dag bij Go Ahead Eagles.

Roda veroverde zaterdag het negende puntje van het seizoen, precies eentje meer dan de Eagles. De ploeg uit Deventer moet zondag stunten om niet als hekkensluiter de werkweek in te gaan. Feyenoord komt dan op bezoek in De Adelaarshorst.

Dat rivaal Go Ahead nu achttiende staat, is wellicht het enige goede nieuws voor de aanhang van PEC. Want verder zal er vooral getreurd worden na de doelpuntloze remise. Net als FC Twente vorige week slaagden de mannen van Ron Jans er niet in om succes te boeken tegen het defensief ingestelde Roda.

Queensy spant de kroon
Mikhail Rosheuvel schoot in de beginfase nog wel op de paal namens de bezoekers. Bovendien meende Roda in de slotfase aanspraak te maken op een penalty. Maar verder was het vooral PEC dat de klok sloeg.

Liefst 24 keer namen de Zwollenaren het doel van Benjamin van Leer onder vuur. Queensy Menig spande wat dat betreft de kroon, met zeven pogingen. 

Meer dan bemoedigende schouderklopjes leverde dat echter niet op, waardoor Roda weer een puntje sprokkelde in de strijd tegen degradatie. Niet alleen verlaten De Koempels de laatste plaats, ook houden zij voor het eerst sinds januari 2006 weer in drie uitduels op rij de nul.

PEC startte de competitie erg slecht, maar is inmiddels al vijf duels ongeslagen. Hierdoor is de elfde stek momenteel een feit. (FOX Sports)

Napoli verliest topploegen uit het oog

5 november 2016
Napoli verliest topploegen uit het oog
Napoli raakt steeds verder achterop in de Italiaanse titelstrijd. De ploeg kwam zaterdagavond in eigen huis tegen Lazio niet verder dan een gelijkspel:...