Samenvatting FC Utrecht - Excelsior

FC Utrecht na rust langs Excelsior

6 november 2016
FC Utrecht heeft zondag op eigen veld nipt gewonnen van Excelsior: 2-1.

In de eerste helft creëerden beide teams weinig mogelijkheden. De beste kans van de eerste helft was voor de thuisploeg. Een afstandsschot van Sofyan Amrabat belandde vlak voor rust op de paal. 

Kort na de pauze brak Utrecht de ban. Nacer Barazite legde de bal opzij naar Yassin Ayoub die met zijn schot doelman Tom Muyters verraste: 1-0. 

Zeven minuten later verdubbelden de Domstedelingen de marge (2-0). Ditmaal was Barazite zelf de afmaker met een knap afstandsschot.

Snelle goal Stanley Elbers
Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag bracht tien minuten voor tijd aanvaller Stanley Elbers in. De wissel pakte goed uit. Elbers stond amper 24 seconden in het veld toen hij de aansluitingstreffer maakte, waardoor het nog even spannend werd in de Galgenwaard.

Utrecht was vervolgens een paar keer dicht bij een derde treffer, maar Sébastien Haller raakte de paal en Richairo Zivkovic miste voor open doel, waardoor het 2-1 bleef.

Zes nederlagen op rij
Voor de Kralingers betekende het verlies de zesde nederlaag op rij in de Eredivisie. Excelsior staat veertiende. Utrecht klimt voorlopig naar de achtste plaats. (FOX Sports)