Samenvatting AZ - Ajax

Herboren Wout Weghorst houdt Ajax van zege af

6 november 2016
6 november 2016

AZ

-

Ajax

Eredivisie
Ajax had PSV op achterstand kunnen zetten, op bezoek bij AZ. Wout Weghorst weigerde echter mee te werken aan een Amsterdamse zege in Alkmaar: 2-2.

John van den Brom liet AZ opvallend aanvallend opereren. De trainer posteerde Robert Mühren in de rug van Weghorst en zette met Levi García en Alireza Jahanbakhsh twee pure aanvallers op de vleugels. Het was voor Mühren zijn eerste basisplaats in een Eredivisie-duel sinds 30 augustus 2015.

Spektakel
Het leidde tot een aantrekkelijke wedstrijd. Het was een wonder dat voor rust alleen Weghorst het net vond. De lange spits ontving de bal na dik tien minuten spelen - met een gelukje - op vijf meter voor het doel, en maakte geen fout (1-0).

Het was de eerste keer in meer dan een maand dat de Tukker het net vond. Zijn laatste doelpunten dateerden van 24 september, toen hij beide AZ-goals voor zijn rekening nam tegen Go Ahead Eagles (2-2). Daarna bleef Weghorst zes wedstrijden droogstaan.

De tweede helft was nog geen twee minuten oud of Ajax had de achterstand uitgegumd. Amin Younes onderschepte een zwakke pass van Stijn Wuytens, leverde in bij Bertrand Traoré en zag de Chelsea-huurling via de onderkant van de lat raak schieten (1-0).

Klasse Klaassen
Daarna was het woord aan Davy Klaassen. De Ajax-aanvoerder reageerde het meest attent op een gekraakt schot van Younes en prikte zijn zevende Eredivisie-doelpunt binnen (2-1). Met liefst zes van die zeven treffers zette hij zijn ploeg op voorsprong, dat deed hij vaker dan ieder ander.

Gezien het spelbeeld na rust was een zege voor Ajax - waar Younes en Hakim Ziyech geblesseerd uitvielen -terecht geweest, maar Weghorst weigerde mee te werken. De Tukker bepaalde tien minuten voor tijd de eindstand op 2-2, met een echte spitsengoal. Zijn tweede van de middag.

PSV
Ajax verzuimde door de remise verder uit te lopen op PSV, dat zaterdag gelijkspeelde tegen FC Twente (1-1). Het verschil tussen beide ploegen blijft twee punten. (FOX Sports)

Feyenoord onderuit bij felle Eagles

6 november 2016
Feyenoord onderuit bij felle Eagles
Na Ajax en PSV heeft ook Feyenoord kostbare punten laten liggen in de titelstrijd. Op een broeierige Adelaarhorst was Go Ahead Eagles met 1-0...