Kamohelo Mokotjo
Kamohelo Mokotjo - © FOXSports.NL

FC Twente tegenover Rob Jansen in arbitragezaak

7 november 2016
FC Twente moet op 15 november opdraven in Zeist voor een arbitragezaak die aangespannen is door spelersmakelaar Rob Jansen.

De Enschedese club bevestigde maandag het bericht in De Telegraaf waarin melding wordt gemaakt van een eis van circa 1 miljoen euro wegens verleende diensten in de periode 2011 tot 2014.

Het zou gaan om commissies bij deals met onder anderen Kamohelo Mokotjo en Tim Hölscher, die beiden begeleid worden door Jansens bedrijf Wasserman. Mokotjo werd in die periode overgenomen van PEC Zwolle, terwijl Hölscher zijn contract verlengde.

Categorie 1
FC Twente gaat er ondertussen vanuit dat het medio december door de KNVB uit de zogenoemde categorie 1 wordt gehaald. De club heeft daartoe de benodigde stukken voor de peildatum van 1 november ingeleverd. Wanneer FC Twente niet opklimt naar de veilige categorie 2 wordt de licentie ingetrokken.

Zowel Mokotjo als Hölscher staat nog steeds onder contract in Enschede. Mokotjo is een basisklant bij de Tukkers, Hölscher is een reservespeler die met name uitkomt voor Jong FC Twente. (FOX Sports/ANP)