Davy Pröpper en Rick Karsdorp hebben zich ook afgemeld bij het Nederlands elftal. Joshua Brenet is door bondscoach Danny Blind bij de groep gehaald.

PSV’er Pröpper hield zaterdagavond een lichte verrekking in de binnenband van zijn knie over aan de competitiewedstrijd tegen FC Twente. Karsdorp liep in het duel van Feyenoord met Go Ahead Eagles liesklachten op.

Onderzoek wees maandagochtend uit dat hun blessures een optreden in Oranje in de weg staan. Quincy Promes en Terence Kongolo meldden zich afgelopen weekend al af.

Brenet
Brenet maakt voor het eerst zijn opwachting in Oranje. Exact een jaar geleden uitte hij nog flinke kritiek op het selectiebeleid van Blind. "Sommige jongens spelen drie wedstrijden oké en dan roept hij ze meteen op", zei de verdediger destijds bij Omroep Brabant.

Ook Darryl Janmaat was in beeld bij Oranje. De back van Watford had contact met Blind, maar bleek na de 6-1 nederlaag tegen Liverpool - waarin Janmaat negentig minuten speelde én scoorde - niet fit genoeg. Hij kreeg weer last van een schouderblessure die hem dit seizoen al eerder parten speelde. 

Zondag werden Bruno Martins Indi en Steven Berghuis al toegevoegd aan de groep die nu uit 23 man bestaat. Arjen Robben meldt zich later deze week in het trainingskamp.

Oranje oefent woensdag in de Arena tegen België. Vier dagen later staat het WK-kwalificatieduel in en tegen Luxemburg op het programma. (FOX Sports)

Gerelateerd