Jamie Vardy: Van Conference met Fleetwood Town naar Champions League met Leicester City
Jamie Vardy: Van Conference met Fleetwood Town naar Champions League met Leicester City - © Pro Shots

Southport FC wil herinnering aan Vardy laten verbleken

7 november 2016
Southport FC en Fleetwood Town treffen elkaar maandagavond in de eerste ronde van de FA Cup. Jamie Vardy speelde een hoofdrol in de laatste officiële ontmoeting tussen de oude rivalen.

Het blijft bijzonder als je bedenkt dat de huidige spits van Leicester City en de Engelse nationale ploeg ruim vier jaar geleden zijn wedstrijden in de toenmalige Conference afwerkte, voor een paar duizend toeschouwers.

Op dat vijfde niveau etaleerde Vardy zijn klasse, met in totaal 31 competitiedoelpunten. Twee daarvan vielen op 1 januari 2012, op bezoek bij het even verderop gelegen Southport, met de prachtige bijnaam Sandgrounders.

Pandoering
Voor de thuisploeg kon het nieuwe jaar niet vervelender beginnen gezien de 0-6 pandoering. Vardy scoorde vlak na rust en in blessuretijd, en verzorgde ook nog eens twee assists.

Daarmee gaf hij het startsein voor een onvergetelijke tweede seizoenshelft die uiteindelijk uitmondde in een historische promotie voor Fleetwood naar League Two.

Vardy deelde mee in het succes en verdiende een transfer naar Leicester City, dat toen nog uitkwam in de Championship. De rest is geschiedenis.

Uit elkaar gegroeid
Tegenwoordig is Fleetwood actief in League One, terwijl Southport nog steeds op hetzelfde niveau acteert als destijds. Beide clubs zijn uit elkaar gegroeid, maar de rivaliteit is er nog steeds.

In de voorbereiding op dit seizoen werd er tegen elkaar geoefend, waarbij Fleetwood met 1-3 aan het langste eind trok.

Southport hoopt vanavond alsnog op een stunt. Al is het alleen maar om de schandvlek van nieuwjaarsdag 2012 uit te wissen. Dan heeft niemand het meer over Vardy. (FOX Sports)

Southport FC – Fleetwood Town zie je vanavond vanaf 20.45 uur LIVE op FOX Sports 2.