"Het blijft een degelijk team, een topland in de wereld'', aldus Anderlecht-middenvelder Youri Tielemans over het Nederlands elftal.

De negentienjarige Tielemans hoopt woensdag in de oefenwedstrijd tegen Oranje zijn debuut te maken. Vier dagen later wacht voor de Belgen de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland.

"Die wedstrijd is belangrijker'', beseft Tielemans. "Daar staan punten op het spel. Maar ik begrijp ook wel dat wedstrijden tegen Nederland nooit vriendschappelijk zijn. We spelen voor de eer van het land. Nederland heeft momenteel misschien een mindere generatie, maar het blijft een groot land. We mogen hen zeker niet onderschatten. Ik vind ook niet dat het initiatief in de wedstrijd per se bij ons moet liggen.''

'Vol voor overwinning'
Naast Tielemans hoopt ook Thomas Foket te debuteren voor de Belgische nationale ploeg. De 22-jarige rechterverdediger van AA Gent is voor het eerst opgeroepen. "Ik heb er zin in. Ik heb wel een beetje gezonde stress, maar dat is goed'', zei Foket, die zijn uitverkiezing dankte aan zijn optredens in de wedstrijden van Gent tegen Shakhtar Donetsk in de Europa League.

"We moeten tegen Nederland uitgaan van onze eigen kwaliteiten en vol voor de overwinning gaan. We weten dat de verwachtingen van de supporters hooggespannen zijn. En dat is terecht. Al blijft Nederland natuurlijk nog een heel degelijk team.'' (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd