FC Twente viert de 2-0 zege op Sparta Praag
FC Twente viert de 2-0 zege op Sparta Praag - © Pro Shots

Vrouwen FC Twente staan voor loodzware opgave in Barcelona

9 november 2016
De vrouwen van FC Twente zullen woensdagavond een meer dan goede dag moeten hebben om een positief resultaat te halen in de heenwedstrijd van de achtste finales in de Champions League.

Dan treedt de runner-up in de Eredivisie voor vrouwen namelijk aan tegen de koploper van de vrouwelijke Primera División, FC Barcelona.

IJzersterk
Barça kent een ijzersterk seizoen, het won alle negen wedstrijden in de competitie. Vooral defensief zit het buitengewoon goed in elkaar bij de Catalanen. Pas één keer hoefde de ploeg een treffer te incasseren.

De Spaanse vrouwen bereikten de achtste finales van de Champions League door Minsk van zich af te schudden (0-3 uit, 2-1 thuis), terwijl Twente te sterk bleek voor Sparta Praag (2-0 thuis, 1-3 uit).

Waterloo
Dat Barcelona van een andere orde is dan Sparta Praag, moge duidelijk zijn. Vorig seizoen vond Twente nog haar Waterloo tegen Barcelona in hetzelfde stadium als nu. Toen wist de ploeg van de Duitse trainer Tommy Stroot de Catalaanse-muur tot twee keer toe niet te slechten (twee keer 1-0).

Mochten de Tukkers het tweeluik met Barcelona overleven, dan zou al geschiedenis zijn geschreven. De vrouwen wisten namelijk nooit eerder de kwartfinales in de Champions League te bereiken. (FOX Sports)

Het duel tussen de vrouwen van FC Barcelona en FC Twente is woensdagavond vanaf 18.00 uur LIVE te zien op FOX Sports 3.