Vincent Kompany
Vincent Kompany - © Pro Shots

Sportwereld reageert op zege Donald Trump

9 november 2016
De verkiezingswinst van Donald Trump is ook in de sportwereld ingeslagen als een bom.

Europa werd woensdagmorgen wakker met het nieuws dat de extravagante Republikein zijn intrek mag nemen in het Witte Huis, als 44ste president van de Verenigde Staten.

De meest uitgesproken reactie kwam van Vincent Kompany, aanvoerder van Manchester City en de Belgische nationale ploeg. Kompany sprak van een 'trieste wereld' waarin 'idioten' aan de macht komen, om te zien wat er gebeurt.

Ook Kompany's landgenoot Jan Vertonghen kon zijn afgrijzen niet verbergen. De oud-Ajacied, tegenwoordig in dienst van Tottenham Hotspur, noemde de gebeurtenissen 'beschamend'.

De invloedrijke analyticus Gary Lineker hield het erop dat we leven in 'uitzonderlijke tijden', Ryan Babel gaf toe nerveus te zijn - 'en ik ben niet eens Amerikaans' - en Javi Martínez besloot er een grappige draai aan te geven. "Het einde van mijn MLS-droom?", vraagt de Bayern München-verdediger zich af.

Ook buiten de voetbalwereld werd vol ongeloof gereageerd op het nieuws vanuit Amerika. Tom Dumoulin vroeg zich hardop af hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Dumoulins collega-wielrenner Stef Clement schrok er zelfs niet van terug een vergelijking te trekken met 9 september 2001, toen de aanslagen in New York en Washington plaatsvonden.

(FOX Sports)