Nederland heeft de oefeninterland tegen België gelijkgespeeld (1-1), maar daar maalde na afloop niemand om. Het ging om de opeenstapeling van blessures, die zo langzamerhand bizar genoemd mag worden.

Het Nederlands elftal begon met Stijn Schaars en Jeremain Lens in de basis. De controlerende middenvelder kon niet lang genieten van zijn eerste interland in 2,5 jaar. De speler van sc Heerenveen moest zich na een kwartier geblesseerd laten vervangen.

Janssen
Op dat moment was Vincent Janssen al twee keer hard in aanraking gekomen met Simon Mignolet. De spits van Tottenham Hotspur ging groggy naar de grond en moest binnen een half uur ook van het veld. Alsof het Nederlands elftal niet al genoeg werd geplaagd door kwetsuren. Onder anderen Daryl Janmaat, Rick Karsdorp, Terence Kongolo, Davy Pröpper, Kevin Strootman en Quincy Promes waren al niet inzetbaar voor het duel met de Belgen.

Grey's Anatomy
De 126ste Derby der Lage Landen leek op een aflevering van Grey’s Anatomy uit te draaien, maar de eerste helft bood naast lichamelijke ongemakken gelukkig ook genoeg vermaak. Het open duel ging op en neer, zonder dat er echt grote kansen ontstonden.

Oranje ging ondanks 38 procent balbezit met een 1-0 voorsprong rusten, omdat Davy Klaassen een penalty benutte. De Ajacied mocht vanaf elf meter aanleggen, omdat Jan Vertonghen de snelle Jeremain Lens naar de grond werkte.

Na de rust mochten ook Joshua Brenet en Bart Ramselaar hun debuut maken voor Oranje en schakelde Blind van een 4-3-3 naar een 5-3-2 systeem. De PSV'ers werden zo de twaalfde en dertiende speler die onder de huidige bondscoach voor het eerst het nationale shirt om de schouders kreeg.

Pingel
Binnen een uur had België ook recht op een pingel. Joël Veltman haalde Yannick Carrasco van achteren neer, maar scheidsrechter Szymon Marciniak zag niet dat de overtreding op de lijn van het strafschopgebied werd gemaakt. De bal werd erbuiten gelegd en de vrije trap van Kevin De Bruyne eindigde op de vuisten van Maarten Stekelenburg.

Kort daarna viel blessure nummer drie van de avond. Lens greep na een sprintduel naar de hamstring en moest vervangen worden. Memphis kreeg zo weer eens speelminuten.

Invaller Joshua Brenet had zijn mooie avond extra kunnen opluisteren als hij zijn grote kans een kwartier voor tijd had benut. De verdediger stoomde mee op en leverde het eerste schot van Nederland in de tweede helft af. Helaas voor de PSV'er en voor Oranje ging zijn inzet net naast.

Carrasco maakte acht minuten voor het einde gelijk. Via de billen van Veltman schoot de aanvaller van Atlético Madrid raak. Het is dat Romelu Lukaku het vizier niet scherp had staan en twee grote kansen miste en ook Eden Hazard op Stekelenburg stuitte, anders had Nederland naast drie spelers ook de eer nog verloren tegen de Belgen.

De overvolle lappenmand maakt de puzzel voor Blind tegen Luxemburg, als het wel om het echie gaat, alleen maar lastiger. (FOX Sports)

 

Gerelateerd