Bondscoach Roberto Martínez van België was na het gelijkspel woensdagavond tegen Oranje in Amsterdam een tevreden man.

"We hebben persoonlijkheid getoond en hadden voldoende kansen om te winnen. We hebben veel goede dingen gedaan, maar het moet nog beter", keek Martínez na afloop terug. "Dat kan ook, want daar hebben we de kwaliteiten voor."

De Derby der Lage Landen eindigde in 1-1 dankzij een benutte strafschop van Davy Klaassen en een gelukkige treffer van Yannick Carrasco, die via de bil van Joël Veltman binnenschoot.

Martínez liet tegen Oranje drie spelers debuteren. Dat waren Christian Kabasele, Thomas Foket en Youri Tielemans. "Ik ben blij met wat vers bloed in de ploeg. Ik ben ook goed te spreken over de manier waarop ze hebben gespeeld", zei Martínez.

Vincent Kompany
België speelt zondag in de WK-kwalificatie de thuiswedstrijd tegen Estland. De vraag is nog of verdediger Vincent Kompany dan wel van de partij kan zijn. De routinier van Manchester City haakte woensdag in de warming-up uit voorzorg af.

"Ik denk dat hij zich niet goed voelde", legde Martínez uit. "We wilden geen risico's nemen. We moeten nu de onderzoeken afwachten, maar ik weet nu nog niet of hij Estland haalt."

België is de koploper in groep H en heeft een honderd procent score na drie duels. De Rode Duivels hebben zelfs nog geen enkele tegentreffer hoeven incasseren. Estland staat op de vierde plaats met drie punten. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd