Colombia verdedigt in de komende WK-kwalificatiewedstrijden tegen Chili en Argentinië de vierde plek, die recht geeft op directe plaatsing voor de eindronde in Rusland.

Speciale aandacht gaat daarbij uit naar de terugkeer van Radamel Falcao. ‘El Tigre’ is na een absentie van ruim een jaar terug in de nationale ploeg.

De 30-jarige spits landde zondagavond op het vliegveld van Barranquilla en dat bleef niet onopgemerkt. Talloze fans gaven Falcao een warm welkom en de hoofdrolspeler nam alle tijd voor het uitdelen van handtekeningen en het maken van foto’s.

Blessures
Blessures wierpen de aanvalsleider van AS Monaco het afgelopen jaar ver terug. Zo werd hij als huurling van Chelsea geplaagd door een slepende lieskwetsuur. En dit seizoen, na een terugkeer bij de Monegasken, kwam daar onder meer een hersenschudding bij, opgelopen tegen Nice.

Voor bondscoach José Pekerman was er dan ook weinig reden om Falcao te selecteren, aangezien hij lange tijd niet fit was. Maar inmiddels lijkt de spits weer helemaal de oude. Afgelopen week maakte hij zowel tegen CSKA Moskou als Nancy twee treffers.

Goede herinneringen
Daar komt nog bij dat Falcao goede herinneringen bewaart aan duels met Chili. Vier jaar geleden zorgde hij in de WK-kwalificatiewedstrijd in Santiago voor de belangrijke 1-2. Uiteindelijk zegevierde Colombia met 1-3.

Tijdens de return keken ‘Los Cafeteros’ bij rust tegen een 0-3 achterstand aan, maar mede door twee benutte penalty’s van Falcao sleepte Colombia toch nog een punt uit het vuur: 3-3. Belangrijker, daarmee werd plaatsing voor het WK in Brazilië afgedwongen.

Heel Colombia hoopt dat Falcao, met 25 goals topscorer aller tijden van zijn land, tegen Chili en ook Argentinië opnieuw zijn waarde bewijst. In dat geval wordt hij helemaal onsterfelijk. (FOX Sports)

Colombia – Chili zie je vanavond vanaf 21.30 uur LIVE op FOX Sports 2.