Ecuador doet bij winst in en tegen Uruguay uitstekende zaken in de strijd om WK-kwalificatie, maar vrijwel niemand geeft een cent voor de kansen van ‘La Tricolor’.

Het verschil tussen de nummers twee (Uruguay) en drie (Ecuador) bedraagt slechts drie punten en de heenwedstrijd van een jaar geleden viel in het voordeel uit van de ploeg van bondscoach Gustavo Quinteros (2-1).

Toch lijkt Ecuador op voorhand al kansloos wegens de afwezigheid van bijna een geheel elftal. Liefst negen spelers moeten de kraker in Montevideo missen vanwege blessures en schorsingen.

Afwezig zijn onder anderen Jefferson Montero (Swansea City, gebroken middenhandsbeentje), Antonio Valencia (Manchester United, armbreuk) en Enner Valencia (Everton, schorsing).

Puzzelen
Daarnaast moet Quinteros ook puzzelen met zijn verdediging, want Arturo Mina, Luis Caicedo en Cristian Ramírez zitten eveneens een schorsing uit.

Uruguay mist Edinson Cavani (schorsing en blessure) en Abel Hernández (blessure), waardoor Diego Rolán (Bordeaux) aanvalspartner van Luis Suárez wordt.

Ecuador slaagde er nog nooit in om in Estadio Centenario te zegevieren, al eindigden de laatste twee WK-kwalificatieduels in Montevideo in een gelijkspel.

De kans dat er wordt afgerekend met die droevige statistiek is miniem. Ecuador staat voor een vrijwel onmogelijke opgave. (FOX Sports)

Uruguay – Ecuador zie je donderdagavond vanaf 23.55 uur LIVE op FOX Sports 4.