Arjen Robben heeft donderdag eindelijk weer eens getraind met het Nederlands elftal.

De 32-jarige aanvoerder van Oranje werkte samen met de keepers Maarten Stekelenburg, Jasper Cillessen en Michel Vorm, en de meeste spelers die woensdag op de bank zaten in de oefeninterland tegen België (1-1), een training af op sportcomplex De Toekomst in Amsterdam.

Daar startte bondscoach Danny Blind, achter gesloten deuren, de voorbereiding op de WK-kwalificatiewedstrijd zondag in en tegen Luxemburg.

Robben speelde op 13 november vorig jaar tegen Wales (3-2) zijn 88ste en voorlopig laatste interland. De vleugelflitser van Bayern München, die toen in Cardiff met twee doelpunten een groot aandeel had in de winst, stond dit jaar lang aan de kant vanwege aanhoudend blessureleed. Robben hoopt zondag, exact een jaar na zijn laatste interland, zijn rentree in Oranje te maken.

Bank
In overleg met de medische staf van Bayern München en de bondscoach besloot Robben de oefeninterland tegen België over te slaan. De eerste aanvoerder van Oranje sloot kort voor de wedstrijd wel aan bij de selectie en zat ook op de bank, zij het met sportschoenen aan. Robben richt zich volledig op de confrontatie met Luxemburg.

De aanvaller trainde donderdag in Amsterdam met Memphis, Tonny Vilhena, Bruno Martins Indi, Bart Ramselaar, Marvin Zeegelaar, Steven Berghuis, Luuk de Jong en de drie keepers. Jordy Clasie, Bas Dost en Joshua Brenet, die tegen België al vroeg invielen, beperkten zich met de overgebleven basisspelers tot wat herstelwerk in de sportschool. (ANP)

 

Gerelateerd