Voor de familie Blind is het WK-kwalificatieduel met Luxemburg extra bijzonder. Zoon Daley kan namelijk het aantal interlands van vader Danny evenaren. Mits die, als bondscoach, zijn pupil speeltijd geeft, natuurlijk.

Dat laatste lijkt niet zo'n probleem. Want junior is een vaste keus voor senior. In alle duels waarin Daley Blind beschikbaar was, had hij een basisplaats. Sterker: hij maakte daarin maar één keer de negentig minuten niet vol tijdens het bewind van zijn vader.

Mede hierdoor staat de jongste Blind, die 41 caps achter zijn naam heeft, op het punt om het aantal van zijn vader te evenaren. Die schopte het tussen 1986 en 1996 tot 42 interlands. Na het compleet mislukte EK in Engeland nam Danny Blind afscheid.

Zover is het voor zijn zoon nog lang niet. Als hij net als z'n vader tot zijn 34ste doorspeelt in Oranje, heeft hij nog acht interlandjaren voor de boeg. Genoeg dus om het familierecord flink aan te scherpen.

Aanvoerdersband
Overigens is het Stade Josy Barthel, het stadionnetje waarin Oranje zondag aantreedt, al een bijzondere plek voor de Blindjes. Danny Blind droeg daar, op 7 september 1994, voor de allereerste keer de aanvoerdersband van het Nederlands elftal.

Toen boekte Oranje een keurige 0-4 zege. Een resultaat waarvoor vader en zoon nu – inderdaad – blind zouden tekenen. (FOX Sports)