Arsène Wenger heeft Chili op het hart gedrukt rustig om te springen met Alexis Sánchez.

De manager van Arsenal nam zelfs de woorden 'suïcidale beslissing' in de mond, toen hij het had over de angst dat de blessure van zijn aanvaller zal verergeren.

Hamstringblessure
Sánchez haakte op de dinsdagtraining van de Chileense nationale ploeg af met een lichte blessure. Wenger wil dat de medische staf van de Chilenen voorzichtig is met de spits.

"Ik kreeg een appje gisteren, dat het een hamstringblessure is", aldus de Fransman. "Ze willen hem houden en klaarstomen voor de tweede WK-kwalificatiewedstrijd van deze week, dinsdag tegen Uruguay. Ik wil dat onze medische staf toegang krijgt tot de MRI-scan, om te zien hoe zwaar de blessure is. Om er zeker van te zijn dat ze geen suïcidale beslissing nemen, waardoor hij er maanden uit ligt."

"Dat is heel belangrijk", ging Wenger verder. "Er bestaat een grijs gebied tussen het nationale team en de club. Natuurlijk kijken zij naar hun eigen resultaten. Dat begrijp ik, maar wij moeten de gezondheid van Alexis Sánchez in de gaten houden."

Kraker
Chili lijkt voor z'n beurt te hebben gesproken, want het land communiceerde al in een eerder stadium dat de aanvaller zal spelen tegen Uruguay. Sánchez gaat daarmee het gevaar de kraker tegen Manchester United, op 19 november, te missen niet uit de weg. Het WK-kwalificatieduel met Colombia, van donderdagavond, mist de spits zeker wel.

Chili staat er niet best voor in de WK-kwalificatie. De winnaar van de Copa América staat vijfde, met evenveel punten als nummer zes Argentinië.

Arsenal staat vierde in de Premier League, met twee punten achterstand op koploper Liverpool. De Chileen scoorde dit seizoen al acht keer voor de Gunners. (FOX Sports)