Brazilië heeft de zorgen van Argentinië verder vergoot. In een duel tussen Barcelona-sterren Neymar en Lionel Messi sloeg de koploper in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiereeks de aartsrivaal met 3-0 om de oren.

Argentinië, dat slechts vier zeges in elf wedstrijden wist te boeken, staat momenteel zesde in de poule met zestien punten achter de naam. Enkel de eerste vier plaatsen zich rechtstreeks voor het WK. Nummer vijf heeft nog een kans via de play-offs.

Nationaal trauma
In het stadion Mineirão in Belo Horizonte, waar Brazilië op het WK 2014 een nationaal trauma opliep na een 1-7 afstraffing door Duitsland, deelde de thuisploeg nu de lakens uit.

Philippe Coutinho drukte halverwege de eerste helft het verschil in kwaliteit uit met de openingstreffer. De middenvelder van Liverpool haalde heerlijk uit van buiten het strafschopgebied.

Mijlpaal Neymar
Neymar bereikte vlak voor rust een fraaie persoonlijke mijlpaal. Na een fijne steekpass van Gabriel Jesus maakte de 24-jarige blikvanger zijn vijftigste treffer in slechts 74 interlands. Hij weet alleen Romario (55), Ronaldo (62) en Pelé (77) voor zich op de Braziliaanse topscorerslijst.

Brazilië liet in de tweede helft de bezoekers alle hoeken van het veld zien, maar wist slechts een van de vele kansen tot doelpunt te promoveren. Paulinho zette de eindstand op het bord met een van richting veranderd schot.

Naaste belager
Met de zege komt Brazilië op 24 punten. Naaste belager Uruguay, dat met 2-1 won van Ecuador volgt op een punt van de lijstaanvoerder. Nummer drie Colombia is vijf punten verder terug te vinden na een 0-0 gelijkspel bij Ecuador.

Volgende week reist Brazilië af naar laagvlieger Peru, terwijl Uruguay op bezoek gaat bij nummer vijf Chili. Argentinië kan zich geen misstappen veroorloven als het Colombia in eigen huis ontvangt. (FOX Sports)

Argentinië - Colombia zie je in de nacht van dinsdag op woensdag om 00.25 uur LIVE op FOX Sports 2.
Chili - Uruguay zie je in de nacht van dinsdag op woensdag om 00.25 uur LIVE op FOX Sports 4.
Peru - Brazilië zie je in de nacht van dinsdag op woensdag om 03.10 uur LIVE op FOX Sports 2.