Het WK voetbal in 2018 is ver weg voor Argentinië na de pijnlijke 3-0 afgang in de Superclásico Sudamericano tegen Brazilië. Toch houdt sterspeler Lionel Messi hoop.

"We zullen veel moeten veranderen aan ons spel, maar ik denk dat we uiteindelijk wel de eindronde in Rusland zullen halen. Er komen nog genoeg wedstrijden om het goed te maken", zei de aanvaller van FC Barcelona na de wedstrijd, waarin hij vrijwel onzichtbaar was.

In het stadion Mineirão in Belo Horizonte opende Philippe Coutinho de score. Neymar, ploeggenoot van Messi bij Barcelona, verdubbelde de voorsprong en Paulinho maakte het karwei af.

Hopeloze indruk
Messi viel het meeste op door zijn bijna zwart getatoeëerde linkeronderbeen. Hij gaf toe dat zijn ploeg een vrij hopeloze indruk maakte.

"Vooral na de tweede goal raakten we de weg kwijt. Er was geen organisatie en Brazilië deed ons pijn met hun snelle voorhoede. Het besef is er dat het anders moet bij ons", aldus Messi.

Argentinië zakte naar de zesde plaats in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep. De eerste vier plaatsen zich rechtstreeks. Nummer vijf werkt een play-off af tegen de winnaar van de Oceanische reeks. (FOX Sports/ANP)