Het is twee voor twaalf voor Argentinië, na de ontluisterende nederlaag tegen aartsvijand Brazilië (3-0).

La Albiceleste dreigt voor het eerst sinds 1970 deelname aan het WK mis te lopen. De huidige zesde plaats moet zo snel mogelijk verlaten worden, een nieuwe uitglijder tegen Colombia is dan ook ondenkbaar.

"We moeten ons richten op de wedstrijd tegen Colombia in de wetenschap dat we veel beter voor de dag moeten komen", blikte Lionel Messi na het debacle tegen Brazilië vast vooruit.

"We kunnen niet nog zo'n wedstrijd spelen, omdat we op die manier niet uit deze situatie komen. We moeten sterk zijn en er niet aan denken dat we ons niet kwalificeren. Je moet positief blijven. We denken dat we het redden."

"We kunnen het ons niet veroorloven punten te laten liggen. Dat geldt zeker voor thuisduels, op dat punt moeten we onszelf flink verbeteren. Maar als we Colombia verslaan, hebben we het in eigen hand."

Colombia op zijn beurt is er alles aan gelegen om een nederlaag op Argentijnse bodem te voorkomen. Een verliespartij zou mogelijk betekenen dat de ploeg van bondscoach José Pekerman, die donderdag doelpuntloos gelijkspeelde tegen Chili, buiten de top vijf valt.

Chili – Uruguay
Ook Chili voelt de hete adem van Argentinië in de nek. Na de 0-0 tegen Colombia staan de Chilenen vijfde, een plek die een play-off met de winnaar van de Oceanische kwalificatie betekent.

Onzeker is of de Spaanse bondscoach Juan Antonio Pizzi kan beschikken over sterspeler Alexis Sánchez. Hij trainde zondag weer mee met de groep, wellicht tot afgrijzen van zijn clubtrainer Arsène Wenger, die meent dat er roofbouw op zijn pupil wordt gepleegd.

Tegen Colombia vielen doelman Claudio Bravo en 'motor' Arturo Vidal geblesseerd uit, maar zij lijken het duel met Uruguay te gaan halen. Bij de Uruguayanen hangt de vlag er heel anders bij. Dankzij de 2-1 zege van donderdagnacht op Ecuador staat het om Luis Suárez gebouwde elftal tweede, met vijf punten voorsprong op Colombia.

Peru – Brazilië
Koploper Brazilië staat een punt boven Uruguay. De Goddelijke Kanaries etaleerden donderdagnacht nog maar eens hun klasse door Argentinië het nakijken te geven (3-0).

Grote man bij de Brazilianen is - weinig verrassend - Barcelona-aanvaller Neymar. Tegen Argentinië voegde de pas 24-jarige superster zich bij een illuster rijtje. Na Pelé, Ronaldo en Romario is Neymar de vierde Braziliaan die vijftig goals maakte voor zijn land.

Peru, dat even onverwacht als overtuigend Paraguay versloeg (1-4), zal alle zeilen moeten bijzetten om de Braziliaanse aanvalsdrift de kop in te drukken. Met drie punten achterstand op de kwalificatieplaatsen zijn de Peruvianen nog volop in de race om een ticket naar Rusland af te dwingen. (FOX Sports)

Gerelateerd